Lotz és Alföldi

Sok minden eszünkbe juthat a két névről. Először, mindkettő festő. Egyik profi, másik amatőr.

lotz_teremA régi Párizsi Áruházat nagyon szépen felújították néhány éve. Emlékszem, az első hely mindig a Lotz terem volt ahova gyerekként mentem, mert ott volt a játékosztály – akkor még Divatcsarnoknak hívták. Freskó pedig sehol. Ma már ez fordítva van. Illetve a külön teremben impozáns kávéházat nyitottak, hogy a kedves idegen vagy helybéli aki megfáradt a sok könyvkeresésben, méltó módon megihasson egy kávét, újra átnézze, beleolvasson a megvásárolt könyvbe. Elárulom, ma már szívesen beszélek meg ide egy találkozót barátnőimmel.

Alföldi Róbertet elsősorban színészként, színház igazgatóként ismerjük. Láttuk már önálló műsort vezetni a tévében. Tudjuk róla hogy fest – volt már önálló kiállítása. Aki az aukciókat szokta látogatni, azok azt is tudják hogy szenvedélyes gyűjtő. Most egy újabb arcát mutatja meg a nagyközönségnek, az aukció másik oldalán bizonyíthatja tehetségét.

A nagy házban nem csak szép, izgalmas könyvek között válogathatunk, élvezhetjük a kulináris örömöket, hanem az emeleten működik egy művészeti galéria, a Párisi Galéria. A külföldi látogató hazaviheti az élményt, a könyvet és még színvonalas művészeti tárgyat is mutathat a szomszédnak, barátoknak ha itt vásárol. Palettáján Zsolnay kerámiák, szobrok, ékszerek, dísztárgyak és festmények vannak.

parisigaleriaantikFél éve nagy elhatározásra jutott a fent említett galéria. Belép az aukciós piac világába. A látogatók mellett a befektetőket is megcélozza. Május 15-én már a második aukcióját rendezi meg. Alföldi Róbertet kérték fel kikiáltónak és a Lotz teremben licitálhat a nagyérdemű közönség. Kíváncsian várjuk, hosszútávon megállja-e a helyét egy kis galéria a nagyüzem módban működő aukciós házak között, vagy éppen jó választás volt-e az árverés levezetésére más szakterületről egy közismert embert választani aukciózásban járatos profi helyett.