Lüktető New York

Ezen a hétvégén Magyarországon a Múzeumok Majálisán számos programot szerveztek a nagyközönségnek és a szakmának egyaránt.

Karsten Konrad Spirit of 65' 2013 Mixed MediaUgyanezen a hétvégén New Yorkban is élénken lüktet a művészeti élet. “PULSE New York” címmel rendeztek kortársművészeti kiállítást ahol számos amerikai galéria mellett müncheni, londoni, római, hamptoni, madridi, norfolki, drezdai, milánói, amsterdami, stb., galériák is bemutatkoznak. A szervezők védjegye a nagyméretű kortárs szobrok, installációk és perrformanszok bemutatása.

A technikák is alkalmazkodnak a modern művészi elvárásokhoz. A hagyományos alkotások (festmény, szobor) mellett megjelennek a kultúra fellegvárában már a gyűjtők és műtárgy befektetők által is kedvelt művek, mint például a fotó, videoinstalláció, print.

Agnes Eperjesi Step Over the Border 9 2011 color photogram, uniqueA kiállítók között örömteli módon magyar származású művészt is felfedezhetünk. Eperjesi Ágnes a new-yorki Von Lintel Gallery színeiben jelenik meg. Ágnes grafikus és fotóművész. 1991-ben a budapesti Iparművészeti Főiskola mesterképzőjén szerzett diplomát, 2010-ben DLA fokozatot pedig a Magyar Képzőművészeti Főiskola doktori iskolájában. Számos kiállítása volt már Magyarországon és külföldön egyaránt. Idén a Mai Manó Házban, a Műcsarnokban, Miskolcon és Pakson is kiállított. Jelenleg a Fiatalok Művészeti Stúdióját vezeti számos kiállítás és munka mellett.