Már megkezdődött a tavaszi aukciós szezon

Az idén a legtöbb aukciós ház májusra időzítette az árvréseit.

Konok Tamás:  Esetleg? - 133 tételAz Abigail ebben az évben jótékonykodott, nagy sikerrel. Áprilisi festmény aukcióján a Diótörés Alapítványt támogatta.
Igazi unikumnak számított a Blitz Galéria visszatérése az aukciós piacra május 4-n rendezett árverésével és a befektetőknek is első számú célpontnak számító, első rangú kortárs festményekkel.

A Nagyházi Galéria teljes bevetéssel márciusban tartott festmény és néprajzi tárgyak körében árverést és már május 22-23-án rendezi a következőt festményekből és műtárgyakból (Dr. Urai László patikaedény gyűjteménye, művészeti tárgyak, bútorok, szőnyegek, ezüstök és ékszerek). A kiállítás megnyitója május 10-n lesz.

Kieselbach Galéria meghívójaA két vezető aukciós ház is a tavasz utolsó hónapjában szeretné szirmait kibontani a nagyközönség csodálatára. A Kieselbach Galéria áprilisi zárt, jótékonysági aukciója után, május 24-n nyílt árverésén borzolja a nagy gyűjtők kedélyeit. Fantasztikus kollekció kerül kalapács alá, mint például Bortnyik Sándor: Raum, Frau, Ich, Batthiány Gyula: Párizsi kokottok vagy Ziffer Sándor: Nagybányai főtér című művei.

A Virág Judit Galéria a maga megszokott, kiegyensúlyozott, szép anyaggal jelentkezik újra a május 13-n rendezendő aukciójára gyönyörű Zsolnay kerámiákkal, Kádár Béla, Schreiber Hugó, Vaszary, Márffy Ödön művekkel. A kiállítás alatt ingyenes tárlatvezetéssel ismerteti meg a leendő tulajdonosokat (és a műkedvelőket) a művekkel.

Virág Judit Galéria meghívóA BÁV-nál gazdag anyaggak készültek a jubileumi árverésre május 14-16-n, 640 tétellel. Megalapításának 240. évfordulójára a megszokottnál is figyelmesebben készülődnek. A munkatársai tárlatvezetést is vállalnak a kiállítás alatt.

A legismertebb aukciós házak mellett a kisebbek és a vidékiek is készülnek a tavaszi aukciós szezonra, mint például a Biksady Gléria (május 8), az OREX (május 9), Villás Galéria (május 11), Belvedere Szalon (május 11), Pintér aukciósház (május 14-15).

A paletta széles, izgalmasnak ígérkezik az elkövetkezendő napok, hetek. Bátorítanám a kezdő műgyűjtőket a rendezvények látogatására, hiszen a legközelebbi mozgalmas időszak majd csak ősszel lesz újra.